LADDOMAT 22 – Töltőegység
LADDOMAT 22 – Töltőegység

LADDOMAT 22 – Töltőegység

3 év ATMOS gyári garancia Minőségi Wilo szivattyúval szerelve +1 tartalék patronnal 3db Cu28 fogantyúval 72 °C-os termo elemmel EPP szigeteléssel Tartozék hőmérővel (3db) Maximális teljesítm... további információ »


Márka: ATMOS
Cikkszám: P0227

Leírás

3 év ATMOS gyári garancia
Minőségi Wilo szivattyúval szerelve
+1 tartalék patronnal
3db Cu28 fogantyúval
72 °C-os termo elemmel
EPP szigeteléssel
Tartozék hőmérővel (3db)
Maximális teljesítmény 120kW A Laddomat 22 töltőegység beépítését azoknak javasoljuk, akik a fatüzelésű kazánnal a fűtési költségeiket szeretnék jelentősen tovább csökkenteni, ugyanakkor a fáradságos munkától is szeretnék megkímélni magukat (állandó utántöltés a tűztérbe). Beépítése a rendszerbe rendkívül egyszerű. A töltőegység automatikusan üzemel és a legnagyobb hatásfokot hozza ki a kazán-puffertartály egységből.

A Laddomat 22 töltőegységet a gyártó csak ATMOS kazánoknak gyártja, az ATMOS ezt ajánlja.
A termékre az ATMOS 3 év garanciát vállal.
Miért jó a Laddomat a rendszer?

A Laddomat 22 lehetővé teszi, hogy a kazán a begyújtást követően gyorsan elérje a magas üzemi hőmérsékletet. Magas és egyenletes hőmérsékleten, lassan tölti fel a puffertartályt, ezáltal biztosítja az optimális rétegződést. A megfelelő rétegződés* 70 °C fok felett jön létre, lassú vízáramlás mellet. Ezzel ellentétben, ha a víz hőmérséklete alacsony, akkor a beérkező víz összekeveredik a tartályban lévő hidegebb vízzel, így jóval tovább tart a puffertartály felfűtése és ehhez több fára van szükség. A tűztérben a fa leégése után a kazánban visszamaradó parázs által leadott hőt a puffertartályba vezeti gravitációs keringéssel. Amennyiben áramszünet következtében leáll a szivattyú, ön-cirkuláció (gravitációs keringés) segítségével átvezeti a kazán hőjét a puffertartályba, így egy másodlagos biztonsági szelepként működik. Ezáltal elkerülhető egy esetleges kazánrobbanás. Laddomat 22 használata illetve megfelelően kiépített rendszer esetén nincs szükség szünetmentes tápegység beépítésére, kivétel 11-30, 11-100 típusok.

Felmelegíti a kazán aljában található hideg vizet, így megelőzhető, hogy a kondenzáció következtében a kazán rozsdásodjon és ezzel az élettartama csökkenjen. A legtöbb kazángyártó megvonja a garanciát, ha a kazán visszatérő vízhőmérséklete 50’C alá csökken. Ellenőrizze a jótállási jegyen ezt az információt.

Működés

A Laddomat 22 teljesen automatikusan működik, amennyiben egy füstgáz termosztátot csatlakoztatunk a kazán füstcsőhöz, amely automatikusan vezérli a szivattyú indítását és leállítását.

A Laddomat 22 nem igényel különösebb karbantartást, időnként ellenőrizni kell a hőfokszabályzó patron és a visszacsapó szelep házát és szükség esetén tisztítsuk ki. A kiváló minőségű elzáró szelepek lezárásával a javítási munkák a rendszer leürítése nélkül elvégezhetőek.

FONTOS! A Laddomat 22 elé egy iszapleválasztó beépítését javasoljuk, ennek hiánya a szivattyú kopásához vezet. Egy kombinált iszap-és levegő leválasztó segítségével kiszűrhetjük a rendszerből az oxigént, ezzel megelőzzük a korróziót. Kazán maximális teljesítménye:
45kW min. 28 Cu cső, vagy R25
60kW min. 35 Cu cső, vagy R32
A csövek mérete és rövidsége garantálja a megbízható működést, még akkor is, amikor megnövekszik a meleg iránti igény. Ugyanezen tulajdonságok áramszünet esetén lehetővé teszik a hatékony ön-cirkulációt is.

Az ajánlott távolság a kazán és a puffertartály között maximum 2 méter. A kazán-tartály-kazán távolság összhossza 2m + 2m + 6 hajlítás.

Különbséget kell tenni a kazán névleges teljesítménye és a maximális teljesítmény között. A maximális teljesítmény akár 30-50%-kal is meghaladhatja a névleges teljesítményt. Példa: ha a kazán névleges teljesítménye 40kw, a maximális teljesítmény elérheti a 60kW-ot is. A rendszer megtervezésekor ezt a tulajdonságot figyelembe kell venni.

Maximális teljesítmény: 120kW

Törekszünk a webáruházban megtalálható információk, termékleírások pontos és hiteles közlésére, olykor azonban ezek önhibánkon kívül tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek.

Beszélgessünk róla! Értékelések (0)

Értékelés írása

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Termék értékelése: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:



© 2016 - 2024 KAMODY.hu