PE-RT/Al/PE-RT ötrétegű cső, tekercses, 16x2mm, 200m/tekercs
PE-RT/Al/PE-RT ötrétegű cső, tekercses, 16x2mm, 200m/tekercs PE-RT/Al/PE-RT ötrétegű cső, tekercses, 16x2mm, 200m/tekercs

PE-RT/Al/PE-RT ötrétegű cső, tekercses, 16x2mm, 200m/tekercs

16x2mm-es alumíniumbetétes ötrétegű cső Az 16x2 ötrétegű cső előnyei: A többrétegű 16x2 csövek átmenetet képeznek a fém-, illetve a műanyagcsövek között, és számos előnyt jelentenek a felha... további információ »


Márka: FRAEKISCHE
Cikkszám: 1001602

Leírás

16x2mm-es alumíniumbetétes ötrétegű cső

Az 16x2 ötrétegű cső előnyei:
A többrétegű 16x2 csövek átmenetet képeznek a fém-, illetve a műanyagcsövek között, és számos előnyt jelentenek a felhasználó számára: tökéletes korrózióállóság, könnyű alakíthatóság és formatartósság, alacsony szerelési költségek (hegesztés mentes eljárással - pl. préseléses és egyéb szorító kötések). A többrétegű 16x2 csöveknek nem csupán a korrózióállósága és a nyomásállósága nagy, de higiéniai és toxikológiai szempontból is teljesen kifogástalanok. A többrétegű csövek nem engedik át a fényt, így megakadályozzák az algásodást. Épületek belső tereiben, a falon kívüli szereléshez a csövek külső fedőrétege megfelelő UV védelemmel van ellátva de kültéri szerelésnél védeni kell azokat a közvetlen napsugárzástól.Közvetlenül a fűtési rendszer elemeinek csatlakoztatásánál is számos előny jelentkezik:
Gyorsan és egyszerűen szerelhető
Hajlékony és alaktartó csőrendszer
Korrózióálló és vízkőmentes
Oxigéndiffúzió mentes
Széles idomválaszték
16x2 ötrétegű cső felépítése:
Belső PE-RT réteg
Ragasztóréteg
Élhegesztéssel gyártott alumínium réteg
Ragasztóréteg
Külső PE-RT réteg

tmérő O16 mm
Max. üzemi hőmérséklet70 °C
Falvastagság2 mm
Üzemi nyomás Max.10 bar
Alumínium vastagsága0,2 mm
Térfogat0,11 l/m
Rövid távú maximális üzemi hőmérséklet95 °C

ötrétegű cső hajlítása:
A többrétegű 16x2 csövek könnyen hajlíthatók, kisebb átmérők esetén kézzel (5xD; D - a cső külső átmérője), vagy hajlító rugóval (3,5xD). Ily módon időt és idomokat lehet megtakarítani.

A belső hajlítórugó használata:
A rugót dugjuk be a csőbe, és a csövet kézzel hajlítsuk meg a kívánt sugárban. Végül húzzuk ki a csőből a hajlítórugót.

A külső hajlítórugó használata:
Húzzuk a hajlítórugót a csőre, kézzel hajlítsuk meg a csövet, majd toljuk tovább a rugót a következő hajlítási pontig. A hajlítási műveletek befejezése után toljuk tovább a rugót a cső végéig, ahol lehúzhatjuk róla.

Szerelési útmutató
1. Vágjuk el a csövet a speciális vágóollóval a megfelelő hosszúságúra, a cső tengelyére merőlegesesen.
2. A megfelelő átmérőjű kalibráló eszközt teljesen dugjuk be a csőbe, közben forgassuk el az óramutató járásával megegyező irányban. A cső belső átmérőjének kalibrálása, és a cső külső és belső élének rézselése egyetlen művelettel elvégezhető. A művelet végén távolítsuk el az esetleges forgácsokat a csővégről. Ellenőrizzük a cső tisztaságát és az élek letörtségét (a 15°-os él letörésnek körben láthatónak kell lennie). FONTOS: Az él letörésnek a cső teljes peremén folytonosnak kell lennie, hogy elkerüljük az O-gyűrű kitolódását.
3. Csúsztassuk be a csövet az idomba ütközésig. A roppantógyűrű végén lévő ellenőrző réseken keresztül ellenőrizhető, hogy a cső a kívánt mélységig becsúszott-e az idomba.
4. A préspofát szélesre nyitva helyezzük az idomra úgy, hogy az illeszkedjen az idom műanyag gyűrűjére. FIGYELEM! A tökéletes préselés csak tiszta, sérülésmentes préspofával lehetséges.
5. Kapcsoljuk be a présgépet - a préselési eljárás akkor sikeres, ha a préspofa teljesen bezáródik és egy éles kattanást vagy csattanást hallunk. A préselt hornyoknak folytonosnak kell lenniük az idom teljes külső kerületén.
6. Préselés ellenőrzése:
• Az idomon lévő ellenőrző réseken láthatónak kell lennie a cső végének. (Ez a cső minimális betolási mélysége.)
• A présgyűrű kerületén két párhuzamos, homorú, ívelt bemélyedés látható.
• A két bemélyedés között egy párhuzamos domborulati ív látható. FIGYELEM! - Az idom présgyűrűje után a csőnek egyenes szakasszal kell folytatódnia, a présidom után a cső legalább 1xD távolságig nem hajlítható.

Törekszünk a webáruházban megtalálható információk, termékleírások pontos és hiteles közlésére, olykor azonban ezek önhibánkon kívül tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek.

Beszélgessünk róla! Értékelések (0)

Értékelés írása

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Termék értékelése: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:



© 2016 - 2024 KAMODY.hu