HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000
HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000 HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000

HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000

HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000A Vekolux csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz használható. Egy és kétcsöves rendszerekhez készül, s... további információ »


Márka: HEIMEIER
Cikkszám: 0533-50.000

Leírás

HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat, sarok, külső kétcsöves 0533-50.000
A Vekolux csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz használható. Egy és kétcsöves rendszerekhez készül, sarok és egyenes kivitelben, Rp1/2 és G3/4 menetes csatlakozással. Öntömítő csatlakozása révén egyszerűen szerelhető.


HEIMEIER Vekolux csatlakozó csavarzat szeleporsója a fűtőtest előremenő- és visszatérővezetékének egyidejű elzárására, és a radiátor ürítésére szolgál. Beállítása a HEIMEIER univerzális kulccsal történik. A szeleporsón egyúttal ürítőszelep is kialakításra került. Egy- és kétcsöves fűtésekhez készül, sarok és egyenes kivitelben, R1/2 és G3/4 menetes csatlakozással. A csatlakozások tengelytávolsága 50 mm. A speciális hollandi anyák és a flexibilis lapostömítés lehetővé teszik ±1 mm hibahatárig a szerelvény feszültségmentes szerelését. A szeleporsó és a szelepkúp tömítése EPDM O-gyűrűvel történik. A szelepház nikkelezett korrózióálló vörösöntvény. A csőoldali G3 csatlakozás szorítógyűrűs kötéssel műanyag-, réz-, lágyacél- vagy többrétegű műanyagcsőhöz való csatlakozást biztosít. A HEIMEIER szerelvényekhez csak a hozzá tartozó, HEIMEIER márkajelzéssel ellátott csatlakozó csavarzatokat szabad alkalmazni (jelölés pl. 15 THE). Formatervezett burkolattal esztétikus fűtőtest csatlakozás alakítható ki.


Alkalmazás:
A Vekolux csatlakozó csavarzat Rp 1 belsőmenetes és G 3 külsőmenetes csatlakozású beépített szelepes radiátorokhoz készült. Az öntömítő csatlakozások révén egyszerűen szerelhető fel a fűtőtestre. Sarok és egyenes kivitelben, egyés kétcsöves fűtésekhez készül, ezért sokrétűen alkalmazható. Az egyenes kivitel pl. a padlóból függőlegesen kiálló csatlakozó csövek esetén használható. Ha a padlót szabadon kell hagyni, akkor a falból való kiálláshoz készülő sarok kivitel alkalmazható. A Vekolux csatlakozó csavarzattal igény esetén az egyes beépített szelepes fűtőtestek lezárhatóak és üríthetőek. A csavarzat kialakítása a fűtőtest teljes üríthetőségét biztosítja, ez egyszerre történik az előremenő és visszatérő csatlakozáson keresztül. Így nem marad víz a fűtőtestben, pl. a fűtőtestbe épített felszálló vezetékben (ábra). A festés vagy karbantartás tehát a többi fűtőtest üzemének megzavarása nélkül végezhető. Az előremenő és visszatérő ág párhuzamos üríthetőségének köszönhetően a sarok kivitelű csavarzat jobb- és baloldali fűtőtest csatlakozásnál egyaránt felhasználható. Ez különösen akkor előnyös, ha a fűtőtestet valamilyen okból megfordítják. A Vekolux csatlakozó csavarzat ideálisan alkalmazható azokban a szokásos kialakítású egycsöves rendszerekben, ahol több radiátor van egy fűtőkörre tűzve. Egyaránt alkalmazható 50% és 35% beömlési tényezőjű rendszereknél.


Tanácsok:
A fűtővíz összetétele a korrózióból és a vízkő képződésből eredő károk elkerülése érdekében meg kell feleljen a VDI 2035 számú irányelvnek. Ipari és távfűtési célú alkalmazásoknál az 1466 számú VdTÜVMerkblatt és az 5/15 AGFW-Merkblatt előírásait kell betartani. A fűtőközegbe került ásványi olaj ill. ásványi olaj alapú kenőanyag szennyeződések tömítetlenséget okozhatnak és a legtöbb esetben az EPDM tömítések meghibásodásához vezetnek. Az etilénglykol bázisú nitritmentes fagyálló és korrózió elleni védőfolyadékok alkalmazásánál figyelni kell a gyártó által megadott összetételre, különösen az egyes adalékok koncentrációjára.


Jellemzők:
- a fűtőtest teljesen leüríthető
- az előremenő és a visszatérő csatlakozás egyszerre zárható
- kezelése a HEIMEIER univerzális kulccsal végezhető
- a radiátor jobb és balodalára is csatlakoztatható
- burkolattal látható el mind sarok mind egyenes kivitelnél
- szelepház korrózióálló bronzöntvényből


Műszaki adatok:
- Max üzemi hőmérséklet 120°C, burkolattal 90°C.
- Megengedett üzemi nyomás 10 bar.
- Kvs-érték Vekolux fűtőtest nélkül: 1,48

Törekszünk a webáruházban megtalálható információk, termékleírások pontos és hiteles közlésére, olykor azonban ezek önhibánkon kívül tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek.

Beszélgessünk róla! Értékelések (0)

Értékelés írása

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Termék értékelése: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:



© 2016 - 2024 KAMODY.hu